Cryptocurrency’s voor beginners

Cryptocurrency’s voor beginners

Cryptocurrency’s zoals Bitcoin, Ripple en Etherium zijn bijna niet meer uit het leven weg te denken. Zowel retailers als consumenten en zowel handelaars als investeerders hebben grote interesse voor deze digitale valuta’s. Het is goed mogelijk dat je je nog niet verdiept hebt in deze munteenheden, maar dat je graag wat meer wilt weten. Hier vind je de belangrijkste informatie over cryptocurrency’s in het kort samengevat.

Wat zijn cryptocurrency’s?

Cryptocurrency’s zijn digitale munteenheden. Je kunt er mee betalen bij een verscheidenheid aan webwinkels en entertainment sites, zowel als enkele fysieke winkels. Crypto’s zijn in het leven geroepen om een veilige manier van betalen aan te bieden en dit wordt gedaan door de banken en creditcards te passeren.

Als je een transactie doet heb je direct te maken met de ontvanger, waardoor het geld onmiddellijk wordt overgemaakt. Om deze reden worden cryptocurrency’s ook wel eens de munten van de mensen genoemd. Ze zijn openbaar en in beheer van de eigenaren zelf en ondertussen zijn er al honderden soorten.

Hoe krijg je cryptocurrency’s?

Je kunt cryptocurrency’s aanschaffen via een exchange. Bitvavo.com is hier een goed voorbeeld van en bij hen kun je euro’s gebruiken om crypto’s te kopen. Het geld plaats je vervolgens in een wallet en vanuit die wallet kun je het beheren. Een andere manier om digitale valuta te krijgen is als iemand het naar je wallet overmaakt.

Wat kun je met cryptocurrency’s?

Je kunt met cryptocurrency’s exact hetzelfde als je met standaard valuta kunt, zo lang de ontvanger jouw valuta accepteert. Je kunt ze gebruiken om goederen of diensten mee aan te schaffen (zowel online als in enkele fysieke winkels worden ze regelmatig geaccepteerd), je kunt ze investeren, je kunt erin handelen en je kunt ze weer terugzetten op je bankrekening.

Er zijn mensen die met crypto’s miljonair zijn geworden en er zijn anderen die er flinke verliezen mee hebben gedraaid. Wat ga jij ermee doen?

Geef een reactie