Hoe zorg je voor romantische verlichting in jouw huis?

Wij jij graag jouw huis een stukje romantischer maken? Verlichting is een belangrijk onderdeel van iedere kamer en helpt dus zeker mee aan de benodigde romantiek. De verlichting die je in je huis gebruikt, doet veel met de sfeer van je huis. Je kan je vast wel voorstellen dat een felle tl-lamp, die ook wel in parkeergarages wordt gebruikt, niet zorgt voor een romantische sfeer in huis. Maar welke verlichting zorgt dan wel voor een romantische sfeer in huis? Lees dit artikel om erachter te komen.

Tip 1: Zorg voor dimbaar licht

Met dimbaar licht kan jij zelf bepalen hoe licht of hoe donker het wordt in je huis, maar ook hoe sfeervol het wordt. Wil je je huis wat romantischer maken? Zet het licht wat lager door middel van de dimmer. Zo is je licht geschikt voor ieder moment van de dag. 

Tip 2: Kies de juiste kleurtemperatuur

Wanneer je een romantische sfeer wilt creëren is een fel witte lamp natuurlijk niet wat je wilt. De kleurtemperatuur van je lampen zijn dus erg belangrijk wanneer je een romantische sfeer wilt creëren. Een kleurtemperatuur van tussen de 2.700 en 3.000 Kelvin is een warme kleur en zorgt voor romantische verlichting in het huis. 

Tip 3: Ga voor strijklicht

Hanglampen en spotjes in het plafond zorgen over het algemeen voor een harde lichtbundel, dit past niet bij de zachte verlichting waar we naar op zoek zijn. Ga daarom voor strijklicht, die lampen zorgen ervoor dat het licht indirect de ruimte in komt wat zorgt voor een meer diffuus licht. Zorg wel dat je dan meerdere lichtpunten op verschillende niveaus in je huis plaatst. 

Tip 4: Koop romantische lampenkappen

Als je nu romantische verlichting hebt, is het ook mooi als je zorgt voor lampenkappen die bij deze sfeer passen. Zorg wel dat jij het mooi vindt en dat het bij de rest van het huis past. Zo kan iemand een kroonluchter prachtig vinden en gaat iemand anders liever voor een metalen, roze lampenkap. Het is precies naar de smaak van de betreffende persoon maar ook allebei romantisch.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal niet van lampenkappen houdt, dan kun je ook een gewoon een lamp kopen in een mooie vorm en kleur. Ga je voor een kale lamp, dan zijn de led lampen van Bailey aan te raden omdat ze sierlijke lampen hebben in de goede kleurtemperatuur en dimbaar. 

Tip 5: Steek wat kaarsen aan

Kaarslicht staat gelijk aan romantiek toch? Haal daarom wat kaarsen in huis als aanvulling op de andere verlichting in jouw huis. Steek je liever geen kaarsen aan door bijvoorbeeld veiligheidsredenen, maar vind je kaarslicht wel mooi? Kaarslampen zijn dan de perfecte oplossing voor jou omdat het gewoon lampen zijn en dus geen vuur, maar ze hebben wel de vorm van een vlam. 

Met de tips uit dit artikel kan het niet anders dan dat jouw huis nu op en top romantisch wordt. In een middag tijd kan jij je huis romantisch gemaakt hebben dus waar wacht je nog op? Succes met de inrichting van je huis!

 

Plaats een reactie