Hoe stel je het beste boeket samen om te schenken?

Eén van de sinds jaar en dag meest populaire geschenken die er op de markt voor handen zijn is ongetwijfeld een boeket met bloemen. Voor boeketten geldt dan ook in de praktijk dat je ze eigenlijk altijd kan overwegen om te schenken. Dit is mogelijk voor je partner, vriendin of vrouw, maar uiteraard kan je er ook een collega of gewoon een kennis een plezier mee doen. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze niet echt goed zijn in het samenstellen van zo’n bosje bloemen. Geldt dat ook voor jou en wil je daar dan ook graag meer over te weten komen? Blijf dan zeker verder lezen! 

Om welke manier kan je een boeket laten samenstellen?

Bij het samenstellen van een bos bloemen is het van belang om er rekening mee te houden dat je een keuze kan maken uit twee verschillende mogelijkheden. Om te beginnen kan je bijvoorbeeld kiezen voor een boeketje welke bestaat uit allemaal dezelfde bloemen. Een klassiek voorbeeld is bijvoorbeeld een boeket bestaande uit alleen maar rode rozen. Op deze manier ben je verzekerd van een werkelijk prachtig eindresultaat terwijl iedereen een dergelijke bos bloemen maar wat graag in ontvangst neemt. 

Je hoeft er bij het samenstellen niet persé voor te kiezen om gebruik te maken van één en dezelfde type bloem, integendeel. Heel wat mensen vinden het bijzonder fijn wanneer de bloemen die deel uitmaken van hun boeketten over een beetje diversiteit beschikken. Wanneer dat eveneens geldt voor jou kan je dan ook maar beter voor een mooi, gemengd bosje bloemen kiezen. Hou er rekening mee dat op deze manier de totale kostprijs sterk zal worden beïnvloed door de bloemen die er allemaal in worden verwerkt. Omdat niet elke bloem even duur (of even goedkoop) zal zijn is het in de praktijk een stuk lastiger om de uiteindelijke kostprijs in te kunnen schatten. 

Let op het type boeket dat je wenst te bestellen 

Boeketten zijn uiteraard op de markt in heel wat uiteenlopende vormen beschikbaar. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een standaard exemplaar, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor bijvoorbeeld een rouwboeket. Deze laatste wordt geschonken op het ogenblik dat er iemand is komen te overlijden uit de familie of de vriendenkring. Het spreekt voor zich dat dergelijke boeketten over een iets ander karakter beschikken in vergelijking met standaard exemplaren.

Laat je ze bezorgen of ga je ze zelf afleveren?

Tot slot is er nog een extra niet onbelangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Ben je van plan om bloemen te bestellen? Dan zal je, je altijd de vraag willen of moeten stellen of je deze zelf gaat afleveren of je daarvoor een beroep wenst te doen op een bloemist. In het laatste geval spreekt het voor zich dat je hier verder geen aandacht aan zal moeten besteden. Bovendien zal je eveneens tot de vaststelling komen dat de afstand voor jou geen probleem meer zal vormen. Het enige waar je in de plaats rekening mee dient te houden zijn de kosten die hiervoor worden aangerekend. Het laten bezorgen van een boeket bloemen brengt immers uiteraard een bepaalde meerprijs met zich mee. Dit verdient jouw aandacht uiteraard zeker en vast. 

Hulp nodig bij het uitzoeken? Ga dan naar de website van Regiobloemist.nl!

Geef een reactie