ma. mei 20th, 2024

De concurrentie bij aanbieders van hypotheken is groot als het gaat om hypotheekrente tarieven. Toch kan een paar tienden lagere rente al snel meerdere euro’s per maand schelen aan hypotheeklasten. Daarom loont het om hypotheekrentes met elkaar te vergelijken wanneer je van plan bent om een nieuwe hypotheek aan te vragen of je oude hypotheek over te sluiten. Maar dan moet je wel oppassen dat je geen appels met peren vergelijkt.

Het kan zijn dat er bepaalde voorwaarden zijn verbonden aan een hypotheek met een lagere rente. Bijvoorbeeld dat een bepaalde renteverlaging alleen geld voor nieuwbouw hypotheken en niet voor bestaande bouw. Deze kun je dus alleen afsluiten wanneer je een nieuwbouwwoning koopt.

Waar moet je op letten als je hypotheekrente gaat vergelijken

Er kunnen voorwaarden worden gesteld aan bepaalde rentetarieven voor een hypotheek. Daarom kun je op www.hypotheek24.nl rentetarieven van bijna alle geldverstrekkers van Nederland met elkaar vergelijken. Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kun je alleen een nieuwe of aanvullende lening met NHG afsluiten als er sprake is van kwaliteitsverbetering, relatiebeëindiging, erfopvolging, afkoop erfpacht of het verkrijgen van het volle eigendom van de grond.

Daarbij mag de totale lening niet hoger zijn dan 100 % van de waarde van de woning. Ook als je een spaarhypotheek hebt is de rente anders dan bij een aflossingsvrije hypotheek of een annuïteitenhypotheek. Bekijk goed of er aanvullende voorwaarden zijn, zeker als het rentetarief dat wordt aangeboden echt lager is dan bij andere aanbieders. Een aanvullende voorwaarde kan zijn dat je een bankrekening moet openen om van dat lage rentetarief gebruik te kunnen maken.

Past een hypotheek het laagste rentetarief wel bij je

Soms past een hypotheek met een iets hoger rentetarief beter bij je dan één met een laag rentetarief. Wil je weten welke hypotheekvorm het beste bij je past doorloop dan het 10 stappenplan op de website. Het is ook belangrijk om eerst eens te bekijken hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Dat kun je doen met een handige online tool. Zo weet je binnen enkele minuten hoeveel je maximaal kunt lenen.

Heb je nog eigen middelen dan kun je die hierbij optellen. Het bedrag dat dan ontstaat, is het maximale aankoopbedrag van je woning. Dat is dus inclusief kosten koper, het bedrag dat je moet betalen voor de bank, de makelaar en de notaris. Als je wilt verbouwen kan het zijn dat je een extra lening kunt afsluiten. Wil je meer weten over hypotheekrente of het hypotheekbedrag dat je kunt krijgen, vraag dan, vrijblijvend, een eerste advies aan via de website.

Door Admin

Geef een reactie